Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Här kan kärleken stå på egna ben

Oviljandes går jag
vill inte gå någonstans,
i synnerhet inte med
andra människor
och särskilt inte här

Med ingen går jag ändå
bort mot öppenheten
Ingen ser mig försvinna
över gränsen

Och i det andra landet
Vid den runda dammen
där jag vaknar
Där finns det som jag
vill veta

Skuggor stilje och
kojor av gräs
Några vilda djur
kanske en klippgrävling
-Såsom vi har letat!

Hetta som slår emot
och skugga som
svalkar oasen

Och jag kan väva
drömmar där
som ingen trodde fanns

Möter i drömmen
en Drottning
hon vet
att jag har en

Obändig längtan

Vi är lika, hon och jag
vi säger till varandrra
-Kom hit
och försvinn!
-Kom nära, gå bort!

Så seglar vi iväg
i varsin såpbubbla
av kristall,
inte alls tillsammans

Nej

Försent att hejda oss
vi seglar åt olika håll
men åt samma

För här kan kärleken
stå på sina egna ben
Här, i den andra

Drömmen




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 210 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-10-19 15:42



Bookmark and Share


  Suzy med punkterna
Med hoppet i hand
2009-10-20

  Catharina Edin VIP
Så stämningsfullt och riktigt hoppingivande!
2009-10-19
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP