Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En liten saga om skitmoral


Syster Kaos söker jobb som trädgårdslärling

Och så plockar du bort ogräset från plantorna här?
Men hur blir det med rosenrabatten då?
Ja ja, vi kommer till det. Sen så kan du klippa gräset på gräsmattan där borta och..
..Och sen rabatten?
Nej, sen tar du och klipper häcken där borta.
Och sen rabatten?
Nej, du måste först räfsa grusgången och plocka maskrosor.
Och sen rabatten?
Nej! klipp ner utstickande trädgrenar från trädet där.
Men rabatten då?
Men skit i rabatten! Lyssna på vad jag ger dig för andra uppgifter istället.
Jaja, ingen fara, jag ska jag ska göra allt det där som du sa.


En timme senare..
Trädgårdsmästaren kommer springande med en kratta i högsta hugg.
Vad ända in i helv… tar du dig till mänska!? Sitter du och gör dina änglabehov i blomrabatten!
Japp! du sa ju så.. svarar Syster Kaos med ett brett flin.
Du är fan inte klok! Du får sparken på studs! Hör du det! Försvinn härifrån.


En vecka senare..
Blomrabatten växer som aldrig förr och blommorna är vackrare än någonsin förut. Allt annat i trädgården är katastrof efter Syster Kaos framfart under en enda arbetsdag.


Sensmoral: Ju mer man skiter i rabatten desto finare blommor blir det.




Prosa (Fabel/Saga) av Herr Ångest
Läst 386 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-10-19 20:33



Bookmark and Share


  Pia S
Haha...jättebra! :)
2009-11-04

  T.R Ekman
En text som engagerar en..till den milda grad..kaos är ett relevant ord i alla sammanhang
2009-10-24

  Lindsy
Haha! Ja Syster Kaos, hon är en rolig figur. Fast tycker ändå du gjorde henne ganska snäll.. ;)

Väldigt rolig text
2009-10-20

  Trolltoffsa
Vad ska man säga... Du e rolig du (måste vara jag som har gott inflytande ; P).

Plus i kanten för användandet av "änglabehov" ; )
2009-10-19

  Maria Natasja
Jag håller med fullkomligt!!!!
Detta var bra!!!Gillar mycket!
2009-10-19
  > Nästa text
< Föregående

Herr Ångest