Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tävling 100-ordare


Flotten vid älvbryggorna

Det nyinköpta virket låg staplat under redskapsboden. Gustav strök med handen över den gröna ytan.
– Det blir en fin altan, tänkte han och satte sig i bilen.

Min kompis Lasse och jag lekte vid deras sommarställe några dagar senare. Solen gassade och Lasse ville göra en flotte att segla på i älven. Men det blev inget mer då.

Vid nästa besök hos Lasse låg det en mycket fin flotte nere vid älvbryggorna.
– Se vad jag byggt, utropade Lasse. Jag fick använda virket för mamma.

Senare såg jag Gustavs lidande ansikte uppe vid stugan. Det blev ingen altan den sommaren heller.




Prosa (100-ordare) av Fredrik Stillesjö
Läst 349 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-10-27 11:43



Bookmark and Share


  Anna*
Fin! Ömsint! Välskriven 100-ordare!
2009-10-27

  walborg
Den var för rar den lilla berättelsen - vilken snäll pappa.
2009-10-27

    Bodil Sandberg
Vilken fin 100-ordare Fredrik..

kanske han får altanen till våren allefall!!!
2009-10-27
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik Stillesjö
Fredrik Stillesjö