Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Slinker emellan

Nya tankar
utanför min kontroll
strömmar in
till synes ingenting
utan innehåll

vandrar långsamt
genom tidens olika skikt

osynliga

sammanhållna
men ändå helt
separerade

kniv emellan

skikten

jag går så lättvindigt
glider igenom

som vore det hela meningen

som vore jag något
lättflyktigt
av annan materia

jo jag har läst om det
som gör att flödet fortgår

svårfångat i tanken

det är mellanrummen

i rummen emellan
tiden
och dess strymekanism
finns den mekanska styrningen

sömngångare målar trädet här
nu i skimrande färger

så att fåglarna
anar sin egen skönhet
i dess spegling

och lätthet

så tar jag kniven
skär ett snitt i vävnaden
öppnar upp en väg
mellan de olika

världsbilderna

synförnimelserna
och bara jag kan glida emellan
som en silverfisk

Och katten, den rödpälsade
följer mig

hittar vägen emellan
på katters listiga vis


Då står vi båda där

vid dammen

i en annan

Verklighet

Ingen vet att vi

har varit där

Förr







Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 237 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-11-02 00:07



Bookmark and Share


  Nanna X
Och jag tänker på Narnia, på dammen som förbinder världarna. Härligt glidande text, väldigt intressant tankeinnehåll!
2009-11-02

  Catharina Edin VIP
Tänker på katten i Alice i Underlandet, en liknelse som verkar passa bra in här, diktjagets glidande mellan världarna - mycket bra skrivet!!!
2009-11-02
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP