Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Färska Smögenräkor

Sensommarkvällarna
då det blev mörkare

Fick vara uppe lite längre då
skulle vi få färska räkor

från Smögen

Båtarna kom in
auktionen i magasinet

Uppköparna med sin
egendomliga miner
som fiskmunnar gapade

Betydde ett pris
ett köp, vi väntade på

Att vår fiskhandlare
skulle köpa sina lådor

Min utanförpappa som
så gärna ville vara med
hejade manhaftigt

Fiskargubbar var
riktiga karlar

Fisk var den enda riktiga
maten, med sås och potatis

Och räkor då, till lyst

Och lukten av fiskhall
spolade vatten på golvet

Köpte vårt kilo, och hem
till vår timmerstuga,så
felplacerad i Bohuslän

Te, rostat bröd majonäs
färska smögenräkor

När vi åt var vi lyckliga

Och min utanförpappa
hade varit närapå en
riktig fiskargubbe

För en stund







Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 837 gånger och applåderad av 13 personer
Utvald text
Publicerad 2009-11-09 20:50



Bookmark and Share


    eva m h
Mums filibums!
2009-11-14

  stenen/ Yv Ericsson
Räkluckten fortsätter sprida sommardoft här på poeter ser jag:)
Till stor glädje! kram
2009-11-13

  Jack_iX
Ord så sköna att läsa o väcker så härliga minnen o dofter !
Smögen ... och dess räkor så njutningsfullt !
Dina ord väcker o målar bilder så fint i sinnet !
2009-11-12

  Måna N. Berger
Sinnligt formulerat, jag kan känna dofterna och förnimma sensommarkvällens ljumma mörker.. och stackars "utanförpappan" är nästan en Muminpappa.
2009-11-09

  Catharina Edin VIP
'min utanförpappa' så rörande, en sån hade jag med -
2009-11-09

  stenen/ Yv Ericsson
ÅHHH! Helt underbar denna! Tack! Fick återvända till mina barndoms somrar. Bodde i felplacerad sommarstuga i Bokenäs.
Älskar bilder och lukten. Bokmärker.
2009-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP