Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Apokalypsen förutspås av tidigare okänd sierska


Stormarnas tid

Meterhöga drivor med ofärd

Väller ur en uppsväld krater
lägger sig som ett skräckscenario
över de kända värlsdelarna

Når oss
ljudet av allt samlat motorvägsbuller
äter upp alla mänskliga välgärningar

De som trots allt funnits

Ingen moderskärlek kan längre lindra

Kaninerna flyr för livet

Människorna vaggar apatiska fram
och åter med oseende ögon

Barnens gosedjur har dumpats
i drivor, hänsynslöst sönderslitna
svarta och nedkletade med
tjockolja från skeppsvrak

Och civilisationens

Sopberg

Sönderslagna kyrkbänkar
travats över det heliga korset
tänts till ett bål

Ljungar blixten

Ljuder basunerna

Lugnet före stormen
är över nu

Det är de stora, de slutgltiga

Stormarnas tid




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 240 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-11-13 00:45



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Skönt att se att jag inte är den enda Undergångsprofeten! Ja, jag tror på allt detta - tredje världskriget väntar runt hörnet - 'ljudet av allt samlat motorvägsbuller' - vilken välfunnen bild -
2009-11-13

  The Stargazer
Det här var en dikt av högsta kvalite. Den har en riktigt mörk och obehaglig stämning över sig. Med så pass få ord målar du upp en tydlig bild i mitt huvud, och du satte verkligen igång på min egen fantasi.
2009-11-13
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP