Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gränsland


Det kunde slutat med ett sänggående. En dröm.

Men tog på mig varma skor. Tröja, jacka och handskar. Måste till stadens kärna. Natten i antågande. Ville inte vara ensam. Ville möte. Det går att välja. Man kan gå genom staden utan att märkas. Utan att märka. Annars tvärtom.

Det finns ett myller av människor. Berusningen ökar ljudet. Hastigheten. Jag skyggar. In i valvet och trycker rygg så hårt mot rappad fasad att bröstvårtor styvnar. Andningen i otakt. Värms.

Några kvarter längre ner genom gyttret. Ett stuprör i koppar jag inte kan motstå. Hånglar ner metallen till flytande. Det rinner på gatstenar under mig. Flämtande.

En bänk. Nere vid strömmen. Sätter mig ner. Gnider mig. Mot träribborna. Det känns bra. Du kommer och sätter dig bredvid. Vet inte vartifrån. En människa tänker jag. Tänder en cigg. Så märkligt.




Fri vers av Bjarne Nordbö
Läst 573 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2009-11-14 21:59



Bookmark and Share


  Agnes
Du berör. Tack
2010-04-15

  Connie
Civilisationens slemhinna växer hejdlöst i varje gathörn. Vi har arbetats av natten och knådats i dess djupa tråg. Finns det något som håller oss kvar? Allt motstånd vandrar bort i djupet av nattens ryggrad. På morgonen erkänner vi allt, utom oss själva!
2010-04-14

    Noomi
vemodiskt drömskt
blundar och känner staden
(trots att jag bara varit där en gång)
2010-01-30

  Karin Rosberg
Väldigt speciell,hudlös och naket........
2009-11-15

  Caprice! VIP
Ja, särskilt om man skyggar för sällskap just då... ;-)
Det här är som en filmsekvens - drömskt, aningen farligt men mest mystiskt och snart vaknar diktjaget med rökhosta... kanske. Och het som flytande metall!

Snygg "synopsisväv"!
2009-11-14

    sårosa
texten känns som ett eko fast med nya ljud ... tycker om!
2009-11-14
  > Nästa text
< Föregående

Bjarne Nordbö
Bjarne Nordbö