Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag kan se igen.

Min högsta önskan nu
är att du ska släppa in luften i rummet

Stå på andra sidan gatan
med tjockvantar och ett leende

Möta min blick genom fönstret
öppna dörren med årstidens iskyla
Möta mig med din värme.
................................................................................................................................

Den kärlek som jag dödade
kommer aldrig nå himlen
Den kärlek som jag föder
kommer aldrig smälta helt

Vi kan le mot varandra genom
plexiglas
där då:et och nu:et
reflekteras.
................................................................................................................................

Varför skulle du komma
då jag söker dig som mest
Då min puls behöver din
för att skena eller sakta in

Då mörker söker ljus
i ett prisma
för att födas eller dö
kyssas eller dansa

Det spelar ingen roll
om det är gryning eller skymning

Jag älskar dig.
Där.
............................................................................................................................

Jag har blivit en affisch i ditt hjärterum
Tejpen i hörnen börjar gnagas av

Jag skäms.
Jag som var så verkligt vacker.
Nu en platt stereotyp.

Ta ner mig
Rulla ihop mig
varsamt som en
kattunge som spinner
för din hand

Ställ undan mig
men bränn inte hon
som var jag.
............................................................................................................................





Fri vers av Tina-sol
Läst 137 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-11-15 11:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tina-sol
Tina-sol