Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det växande mörkret,

Vänder mig om
när jag går ensam

som att någon stryker
längs huskropparna
för att plötsligt överrumpla mig.

Mörkret har växt på sistone.

Det som tidigare var
min beskyddande vän
skrämmer mig nu.

Det gör mig så arg
att jag som brukade sova med olåsta dörrar
nu drar fyra gånger i handtaget
innan jag går till sängs.

utan att känna mig trygg

Det finns bilder i mitt huvud
som jag inte valt att se
vilka jag somnar med
vilka jag vaknar med.

Jag vill promenera ensam,
vara ensam i lägenheten,
somna ensam,
vakna ensam.

känna mig trygg.




Fri vers av Tina-sol
Läst 186 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-11-21 11:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tina-sol
Tina-sol