Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Patriarkens röst

Vem är du som
vågar tala till mig
med en patriarks röst?

Mot den nedlåtande tonen
knyter jag nävarna i fickan

Det är en avslutad tid
Vad är det du har missat?

Ber mig om små tjänster
Har jag städhuckle på huvet?
Eller ett litet vitt förlkläde?

Nej

Och kom du, så skall du få veta
vem du mästrar!

Jag ska inte skicka
hundarna på dig
därtill är de
alltför värdefulla

Nå!

-Så gå och lägg Dig i korgen!
så säger jag till Dig

Vem tror du att du är?

Inte min husse, nej

Jag ska gillra råttfällan

Det ska jag

Det passar utmärkt

Sen vänder jag ryggen till

Och visslar en entonig
liten melodi

om och om igen

Tills du blir

vansinnig

Går sen ut med lätta steg
sökande mig andra

Villebråd







Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 218 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-12-02 20:36



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
nästa byte för dig att släpa hem kan bli agnatiska avkommor, prinsar i värsta fall, akta dig du skaldinna.
2009-12-03

  Catharina Edin VIP
Låter mycket lovande, kära diktjag - ut och jaga!!!
2009-12-02
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP