Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inte längre min styrka

Jag är den kvinnan som äger
flera hundra Yorkshireterriers
sju nya valpar i garderoben
och ingen hundmat kvar


Jag är de apatiska flyktingbarnen
som sondmatas i sina sängar
i vegetativa tillstånd
av avstängda känslor
simulerar enligt beskäftiga röster

Jag är Jesu sju ord på korset
och Maria Magdalena
hans sörjande änka

Jag är Maria, Jesu moder
förnekad av sin son

Jag är en handläggare på
Migrationsverket som nekar
föräldralösa barn och
i krig våldtagna kvinnor fristad
och jag följer bara reglerna

Jag är eremitens riskoja
när höststormarna drar
och sliter i mig

Jag är backstusittarens
sista vedträ som
ej ens förmår värma upp
stugan i fem minuter

Jag är också springorna
i stugväggarna och
nordanvinden som
blåser ut vaxljuset

Jag är den slocknande lågan
som darrar till och dör

Så bed inte mig om

Tröst

Det är inte längre min styrka








Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 236 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-12-06 16:41



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Ondskan som den visar sig i sina många gestalter. Vad har man att sätta emot?
Att godhet finns, att människan har ett stråk av godhet - att det goda synes vinna i längden?
Jag vet inte, men Ingela är en hejare på att berätta om det mörka i livet -
2009-12-06

  stenen/ Yv Ericsson
du ÄR, så oerhört mycket mer. en tröst. mycket bra och vackert skrivet beskrivet.
2009-12-06

  Nanna X
texten må vara bortom all tröst, men den utstrålar en väldig styrka.
2009-12-06
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP