Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Med Phillip Pullman i tankarna


Knivbäraren

En annan verklighet
öppnar en glipa och
när knivbäraren talar
är jag redan påväg


förmår inte stanna
råder inte längre över
vilken verklighet
jag befinner mig i


kan inte bära min egen
vandring längre
så lämnar den mig

så har jag inget val
glipan är den enda vägen
som återstår, ett draperi


av pappertunnt siden frasar i vinden
och där från den andra sidan
hörs längtansvisor
kvillrande bäckar och
fallande sand


går han före mig och lockar
den vassa kniven i hans
högra hand, snittar
på lek en lucka, som för
att visa sin skicklighet


och jag är fångad nu
kan inte längre välja att
träda tillbaka dit

prisgiven

har jag redan trätt över

gränsen




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 269 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-12-11 23:37



Bookmark and Share


  Prästen utan religion
Trollbindande! :-) Wow
2010-04-15

  Karina"Kia"
Att lämna över sitt liv...!?

att inte våga..säga vad man tänker och tycker..
att inte våga leva sitt eget liv
Men ändå.på tå tassa..kärleken till att vara olydigt oskyldig
Trotsa
2010-02-12

  Lady Alassa
Skickligt berättat om hastig oväntad flytt
2010-01-03

  Catharina Edin VIP
Låter som en läskig verklighet, som man kanske ska vara försiktig med - en knivbärare - det låter inte riktigt snällt!
2009-12-12

  stenen/ Yv Ericsson
Förbannat bra. och svår
2009-12-11

  peter markurth
mkt skickligt framförd, en favorit
2009-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP