Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärringar och blåmärken

Jo, vi klarar oss
får nåra smällar
det kallas incidenter
och vi kallas
kärringar
det svaga könet
en svagare part
gapiga och provocerande

Ett nytt brott
ska jämt provocera
blir jämt så full
Hon kan inte laga mat
hon är dum i huvet
ska jämt lipa för minsta lilla

- Hon får så lätt blåmärken
hon har någon form av blödarsjuka
jämt blåklockor runt ögona

Klipp av hans naveltsträng
så vi slippper snärja in oss
av våda i hans gamla hat
av våda i hans mors brister
i alla människors brister
och oförstånd

Bara man har tak över huvet
och inte faller sönder i bitar
då förtvivlan får övertag

Så går vi arm i arm
mot vår gemensamma

Undergång







Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 200 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-12-17 13:56



Bookmark and Share


  Nanna X
go, woman, go!
2009-12-17

  stenen/ Yv Ericsson
varför känns det som jag just blev karlhatare? kanske till deras lycka...för jag känner oxå "mord i sinnet"
2009-12-17

  Catharina Edin VIP
Utdrag ur en rättegång kan man tänka sig, när kvinnan kanske ångrar sig - och går hem med mannen?
Förstår mig ej på detta alls, varför man stannar, varför man inte slår tillbaka åtminstone?
2009-12-17
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP