Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Peak Pension eller Tabberas på Allt

Vi är de sista bevararna

av pensionssytemet,
så pressa på, varje blodsdroppe

är värd en euro

jobbar vi på, skruvar åt lite till
och lite till, och lite hårdare måste
vi orka nu

så finns det kanske lite kvar

sen när allt håller på att
ta slut

När Peak Pension inträffar
när tillväxten har vänt

nedåt

Frånväxt?

när vi ska ha vår del

så finns det kanske lite kvar


annars blir det fattigstuga igen
fel, det ska vara

Sen blir det

fattigstuga igen

Olja: Slut
Pensionspengar: Slut
Naturresurser: Slut


Tabberas på allt




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 204 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-12-18 11:58



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Ja, det är en skräckfylld framtid man ser framför sig, om man verkligen tänker efter - som du gör, min vän -
2009-12-18

  Nanna X
yes, tabberas, go & tell it on the
mountains. man stänger inte av en grönsak. bra verklighetsskildring.
2009-12-18
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP