Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
första versen är från en film jag just tittar på, med undantag för rad två... eftersom livet i stort bygger på just en hel jävla serie av just undantag, borde det här inte komma som någon överraskning för dej


Ditt liv börjar nu




Livet
liksom kärleken
är ett icke förhandlingsbart
engångserbjudande

ett erbjudande för varje nytt liv
ett erbjudande för varje ny kärlek

vad är det för fel med den bilden?

Att vi bara har ett enda liv
även om vi försöker bygga upp det på nytt
om och om igen
efter att ha gått genom mangeln

liksom efter en kraschad kärlek
då vi rasat tillbaka ner till ruta ett
som egentligen borde heta noll, zero

tillbaka till ruta ett
är ändå litet fel att säga om den omstarten
eftersom du aldrig är densamma
som när du första gången
gav dig på att leva
efter goda föresatser

den här gången skall du dock
försöka dig på att göra rätt redan från början
du skall inte gå på det där
som du gått på hitintills

du skall inte sälja dig billigt
även om du lärt dig vara ödmjuk
samt acceptera du har dina begränsningar
när det kommer till att bygga ett liv
söka och hitta en möjlig kärlek

om du bara bestämmer dig
för att behålla den där ödmjukheten
försiktigt gå som på äggskal
så börjar ditt nya liv
nu




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 460 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-12-20 01:42



Bookmark and Share


  Jazz-75
Ja, den här var väldigt riktiad till mig. Tack för en välformulerad och hoppingivande text!
2009-12-20
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP