Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi slutar som stenar

Vi föll som stenar den dagen
då världen gav upp sin sista suck
nedför berget föll vi
sisyfos klot låg dock kvar
högst uppe, dit han rullar det
om och om igen, under stor möda
så äntligen kunde han ha varit nöjd
men kunde ju inte, hade han också fallit

tröttnat, det hade han,
så han föll med världen
och som en sten, var det
han slutade

liksom vi, liksom vi

så skall det sluta
stenar skall vi bli

så tunga är våra bördor
så oupplösliga

att vi på den sista dagen
förvandlas till stenar

inget rewind att trycka på

en förtrollning utan
trollformel som kan

förlösa oss

måsar och kråkor


må skratta sig

fördärvade




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 276 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-12-22 21:38



Bookmark and Share


  Nanna X
stenar är ju för trist. släng dom i en stenkross tycker jag. nej förresten, naturlig vittring, fast motion.
2009-12-23

  Catharina Edin VIP
Kanske förvandlas vi till lavastenar av de sista dagarna förkrossande hetta? Eller rent kol -
Mycket bra text, tack för den Ingela!
2009-12-22

  Suzy med punkterna
Tyvärr lever många som stenar innan de ens skulle behöva bli en.
Bra skrivet
2009-12-22

  stenen/ Yv Ericsson
hihihi. inget att rekomendera. att sluta som sten.
måsarna och kråkorna verkar ha det roligare:)

en härlig text detta! som lättade upp i fabrikmörkret.
2009-12-22
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP