Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag kan nog välja

Ordet är som längtans mjuka dårar

ordet är mitt enda vapen
och det enda giltiga betalningsmedlet

Orden
tar mig ut i strömfårans mitt, simmar jag längtansfyllt
närmare dragkraften, tätare och tätare
når jag mítt namn

det som jag inte visste, inte kunde känna igen

strör omkring innehållet ur mitt ämbar
alla de orden jag söker finns där, och jag kan nog välja

jo, jag skulle kunna välja, om jag förmådde välja det rätta


ett två tre, på det fjärde ska det ske...

skulle göra vad som, skulle sälja min själ, vem som nu
skulle vilja ha den, och vem vill betala ?

Nå, vad är priset?





Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 240 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-12-27 21:25



Bookmark and Share


  Nanna X
jag gillar bilden med dragkraften och strömfåran. men själen har väl inget pris? den är väl obetalbar?
2009-12-27

  Catharina Edin VIP
'närmare dragkraften' - det är farligt där vet jag, sen jag höll på att åka in i ett kraftverk med kanoten, jäkligt läskigt, simma på den Lite säkrare sidan, så du finns kvar -
2009-12-27
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP