Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Existensialistiska frågor och snack är intressant, det handlar delvis om en själv och för de flesta är det egna jagets plats i verkligheten av största intresse


Något litet om självförtroendets essens


jo, eftersom 'alla' tolkar olika när de läser vill jag vara säker på att en verkligt ful typ som du som istället har det vackra på insidan, skulle behöva förklara sig.

själv har jag aldrig fattat vad folk ser hos mig, men det är väl så att det andra ser det ser man inte själv, och man kan jämföra det med att höra sin egen inspelade röst på band...

man gillar inte att höra hur den låter som andra hör den, för när man pratar så hör man ju sin röst inne i huvudet och är så van vid att höra den där, när man sedan hör sin röst hur den 'verkligen låter', ja då fattar man avsky för den...

men så är det inte riktigt med din spegelbild ändå, för det du ser när du står framför spegeln är ändå inte riktigt vad andra 'ser'. för det som andra får av dig är en mer sammansatt upplevelse av hela din framtoning, vad du sänder till dem, ditt utseende, din möjliga charm, många många små fragment som likt ett nästan helt lagt pussel bildar en sorts helhet att ta in...

så din bild av dig själv är en helt annan än de som ser och upplever dig tar in. du kan aldrig se på dig med deras ögon eller ens förstå vad de upplever dig som. andra människor kommer att lägga till sina erfarenheter och tycken i det de upplever och göra en egen tolkning utefter det

så även om du skulle till äventyrs uppleva dig själv som frånstötande så tycker troligen inte andra det, men sant är ändå att om du sänder positiva vibbar så kommer andra gilla dig mera än om du ständigt sänder negativa signaler.

få människor orkar med 'negativa' människor i längden. får jag inte det jag vill hos en människa så går jag till nästa och nästa.

du kan inte heller få allt du vill ha ut av en enda människa, du måste kunna vända dig till flera för att få utlopp för känslor och förväntningar. precis som du i din egenskap som människa bara ger fragment av andras behov när de umgås med dig.

man behöver en massa människor omkring sig för att må riktigt bra, ju färre som omger dig i vardagen, ju sämre kan du tänkas må. men man mår inte bättre i en folksamling med okända.

det är därför man har som ringar på vattnet runt sig, där du står i centrum med familjen i första ringen, vännerna i nästa, bekanta i ringen längre ut och sedan alla de andra i själva vattnet runt omkring...




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 235 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-12-28 10:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP