Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En ö, ett tillstängt hus

Havet runt är mörkt och starkt
i kraftvirvelns öga rakt ovanför ön
cirklar jag luftburen av styrkan i
svepande kraftcirklar, tungt krävda

här på egensinnets ö är gräskullarna
vida och böljande

kullarnas skönhet är hotfull
ty den avslöjar vad som
finns på ögats botten


en enslig och okänd kraft talar direkt
till mig med stränga krav i rösten

det tillsängda huset, det huset som
saknar dörrar, fönster, höljt i ett mäktigt

Vemod

havets kraft är utanför stenhuset
väggarna stänger inne
tätt utan en ljusglimt, ingen luft
eller andning

är jag nu också fången i huset
är det mina tankar
med sina väggar av tegel tätt
framför mitt ansikte

så rofyllt med sina färgskiften
som är ur leran

blir min önskan så stark
att kunna se se igenom
och bortom horisonten

sedan inget mer
än det mäktiga

Vemodet




Fri vers (Spoken word/Slam) av Ingela Svenson VIP
Läst 263 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-05-25 18:09



Bookmark and Share


  stenen/ Yv Ericsson
vansinningt vacker bild av det stora vemodet. och vilken fin bild av din bok som jag MÅSTE beställa idag! längtar!
2010-05-26

  Catharina Edin VIP
Otroligt vackert - vilka bilder du skapar i mitt huvud alltså.
2010-05-25
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP