Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Orangea naglar på ett tangentbord och hur jag ville se Madrid.


Orangea naglar
på ett tangentbord
om män, om liv,
om kvinnor och om mord
sätter fingret
på vad som borde vara
vad som inte varit med ord

hur soluppgångar möttes
på ett vetefält
smutsiga ord på en smutsig vägg
gator i klinisk renhet

när Söder mötte solen
och kyssar inte kysstes
som förblev en dröm
om alkohol, om Stockholm

om hur man lovades Madrid
lämna allt bagage och fly
om kristallstäder
om eld och vi
som delade på kaffe och nikotin

om män som inte längtar
längre än till Vasastan
som skulle lära upp
och uppfostra som en far

om orangea tavlor och en konstnär
som ville endast leva
utanför sin galenskap

om alla de ensamma
som lever endast för sig själv
lever för att leva
de som inte vill förklara
sitt Stockholm och misär

om blonda pojkar som ville ligga
kanske komma in
och finna
att allt är likadant
men otrohet är sen att glömma
när någons hjärta går i brand

om vem som orkar smyga
och vem som orkar älska alls
hur organ försummas
och summan av kardemumman
är att man inte kan ha allt

välja hälsan och en man
eller leva för sig själv
och sina drömmar som rann
ut i tomma sms
i inget svar

som stannade hos rika pojkar
och dess enmanssäng
hur fokus lades
på märken och allt det där
hur märke lades till hans behov av far

om hur par bildades
och vännerna försvann
vänskapskärlek finns i väntan
på att vara kär

om ensamhet, om att vilja vara allt
jaga andras drömmar
finna sig på en flygplats
på ett hotell, i ett champagneglas
i en bar
i beiga stay-ups och en ny bh
i oligarkernas Moskva

och i färger
och i dans
om hur hem vill skapas
någonstans i Vasastan
eller hos konstnären i Gröndal
eller i Madrid på St. Eriksplan
på ett hak i världen
eller på ett fält i ett förlorat land

om var man kan vara hemma
och om det går att finna sig själv alls
i en ny dröm som krossas
efter ett till tomt sms

när man bara vill att någon kysser
en i nyktra sammanhang
om hur man aldrig letar efter meningen
med livet
man letar bara efter en ny man.




Bunden vers av amber
Läst 787 gånger och applåderad av 28 personer
Publicerad 2011-06-19 13:56



Bookmark and Share


  Evigt Eko
Grym text!
2011-11-24

  ungefär
Du är underbar. Enough said.
2011-07-25

  enheinekentack
jävlar vad tagen jag blir, hur denna texten inspirerar och hur mycket jag kan relatera. det känns som något jag kunnat knacka fram själv. favorit!
2011-07-25

  jagärmonstret
grym stockholmsskildring. det ytliga, förgängliga, frånvända, längta-bort-livet
2011-06-20

  cilax VIP
glömde: vackert och chosefritt, rakt, ingen förställning
2011-06-19

  cilax VIP
livet som flöde av drömmar, längtor, vemodiheter som i din dikt, lyrics to "life is so fucking frightening, mom"
2011-06-19
  > Nästa text
< Föregående

amber
amber