Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Petra inspirerades av en annan poets text här inne och jag har därför gått med på att skriva ned hennes tankar här. Att Petra är en panter, det har ingen med att göra. En panter är en puma vars päls är svart. Puma är slang för tjejsare eller ung kvinna.


Petras tankar i natten, del 29




Jag tycker det är förbaskat konstigt att så kallade hedersmord eller alternativit 'mord på kvinnor', alls äger rum.

Kanske ångrar dessa män och pojkar att de alls blev födda, det är ju kvinnor som föder barnen, eller så är de avundsamma på kvinnor som har 'makten att föda barn'.

Kanske är de så små i sig själva och inte kan kontrollera sig, att de av den orsaken måste känna att de i vilket fall äger makten att kontrollera andra?

Begripligt blir det bara om det handlar om den sortens behov och korruption av det som kallas rättigheter, kärlek och att känna av ruset av att kunna kontrollera åtminstone sitt eget liv. Det handlar nog om makt, gamla grejor alltså.

Alla som någon gång känt sig ha makt över en annan människa, kan tänkas ha gått igenom en viss process som man annars brukar tillskriva den som drabbats av olycka, cancer, ett besked som är oåterkalleligt, ungefär som döden brukar vara. Det har med förnekelse och till slut accepterande att göra.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 230 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-03-05 01:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP