Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En poet här inne inspirerade till texten, jag vill bara inte hänga ut hennes namn här (Gladys Roselda Warwick) och väljer därför att kort och gott kalla henne 'Sarah'.


Något litet om (kritik) pornografi och synen på den




Det är många av oss människor som gillar att kunna provocera en smula ibland och om en text är en smula provokativ, så varför inte även bilden?

Naturligt nog hämtar jag en del av bilderna från internet. Men de flesta har jag ändå tagit med min kamera. Det gäller förstås för läsaren att gissa vilket som är vilket.

Jag tycker inte att själva bilderna är äckliga, provokationen startar snarare i iakttagarens egna sinnen, egen hjärna osv. beroende på personlig smak, vad man varit med om i livet, vilka åsikter man har för stunden samt vad bilderna sätter igång i läsaren ifråga.

Det tjatas ju så mycket om vad som är vad, vad som är porr och vad som är något annat. Pornografi, betyder enligt ordboken, förfulning av något. Så tänk på det en annan gång när du vill kalla något för porr.

Tänk gärna även på våldspornografi, vilket står för när våld går över gränserna för 'god smak', hur man nu överhuvud taget kan tala om god smak när det handlar om våld.

Pornografiskt material har alltså inte nödvändigtvis något med naket eller sex att göra. Även om det vad folk tror att det handlar om, det är vad man fått folk att tro och tänka på. Men det finns en annan sak att tänka på också.

Vad som är 'förfulning och förgrovande av något' är en tämligen personlig tolkning, även om de som skapar samhällets lagar och regler har blivit smått vilseledda av 'experter' som inte alltid vet vad de talar om.

Jag gillar kritik, även om den stundom är mer personlig än alltid så saklig.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 432 gånger
Publicerad 2010-03-20 20:31



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Ushe är en gammal släkt och det ville jag inte skriva, och 'usch' kändes inte heller precis aktuellt, det är ju nästan lika ofta uttjatat som 'jag älskar dig' blir krav på att säga i tid och otid...
2021-11-16

  lodjuret/seglare VIP
Ush, jag var tvungen att hålla för ögonen när jag läste texten. Men jag såg på nyheterna om mord, svält o krig. Senare tänkte jag se programmen 'Hackad' o 'Metoo', serier jag följer o så förstås någon deckare i tv 8 vid 23-snåret, så jag får min beskärda kvot av litet påhittat våld och mord dessutom...
2021-11-16
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP