Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag tar här bara upp det jag själv känner till om ångest. andra har andra erfarenheteer och kan bidra med att berätta om dessa i egna texter. Jag tyckte gott jag kunde lägga ut de här tankarna som en egen text, det är mina egna ord.


Synpunkter på fenomenet ångest (i samtal med en poet i mejlen)





...stress är den faktor som utlöser ångest. stress är ingen garanti för att utlösa ångest, men får man ångest så brukar det bero på att man är full av motstridiga känslor

som det inte finns någon 'synlig' lösning på och då blir det som när två människor drar ojämnt och kanske blir osams, som mellan förälder och barn eller mellan vänner, syskon, älskande och så vidare...

när jag får ångest så kommer det antingen smygande eller 'som en blixt från klar himmel'. ibland kan man tycka sig förstå precis varför ångesten kommer och ibland kan det kännas som att den kommer 'helt i onödan'...

men det brukar vara dolda känslomässiga och olösta 'konflikter' som ligger bakom och spökar. det skapar stress även om man tillfälligt lagt sina problem på is. det undermedvetna är ju aktivt även om man inte jämt går omkring och tänker på sådant som man inte kunnat hantera och lösa upp...

jag tror säkert att du vet det här redan eller en del av det. men jag kan inte veta vad du redan vet...

jag skriver bara vad jag själv 'tror mig veta'. dels genom studier och egen erfarenhet, av att ha lyssnat på föredrag, ha lyssnat på andra människor och även haft dialog och diskussion med.

Sådana här samtalsämnen ligger mig varmt om hjärtat.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 303 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-03-24 21:40



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
vi är alla olika, du kan skriva om din olikhet på din egen sida och där utveckla och inveckla dig i det med chans till mycket mer utrymme än här och säkert även nå många fler läsare än på min lilla sida.
Men jag tackar ändå för kommentaren, som egentligen borde ha varit 'kritik på en text', i detta fall den ovan framförda.
2010-03-25
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP