Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

NU SKA DU OCH JAG DRICKA CHOKLAD MED VISPGRÄDDE

ingen ska behöva fara illa

ingen ska behöva vara rädd

ingen vara marginaliserad

ingen enda vara förbisedd

jag har varit barn en gång i tiden

storögd, bräcklig, mottaglig, naiv

önskar alla skolbarn skulle skonas

från en del av det som blev mitt liv

ingen ska behöva gå med magont

eller springa undan varje rast

fly från plågoandar som vill pina

håna, trycka ned och hålla fast

ständigt torka tårar med sin vante

vara fredlös i ett laglöst land

jag vill gärna vara en som tröstar

en som varsamt kramar om din hand

 

LARZ GUSTAFSSON 31/3

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 413 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-03-31 08:15



Bookmark and Share


  Redeemer
Gillas!

Dessutom känns rubriken oerhört talande och passande, trots att den bryter så mycket mot texten!
2010-04-01

    sajo
Orden får en att tänka efter dom berör verkligen. Choklad vore ju gott men inte ha mjölk och grädde i utan röra ut med vatten.
2010-04-01

  Ezmeralda VIP
Den här texten gjorde ont dessvärre.
Bra skrivet, jag kan ändå känna mig
stolt över mig själv för jag tog många
gånger parti för den som blev mobbad.
Vi hade en del i klassen som blev utsatta.
Jag hatar detta, att andra ska mobba sina
medmänniskor.
Kramar till alla utsatta.
2010-03-31

  firefire
fint,detta berör,på många sätt..choklad vore ju gott;)
2010-03-31

  Björn Donobauer
Det var inte många
som gjorde det
i mitt liv heller

en hette Roland B
den enda
minns jag

men gråten finns
på många ställen
2010-03-31

    ej medlem längre
jag nämnde aldrig att jag blev mobbad. tyvärr.
Fin text.
2010-03-31

  Måna N. Berger
Choklad med vispgrädde är något som står för tryggheten, när man kommit hem i värmen, dit inga plågoandar ska nå.
Jag önskar som du, att inga barn behövde uppleva mobbing, utstötning och ensamhet, jag har själv varit det udda, ensamma barnet på skolgården under en period, några år, så jag kan starkt identifiera mig med texten.
En vuxen person som finns till hands kan dock göra oerhört mycket för ett barn, bara genom att vara en pålitlig vän. Hur mycket det betyder förstår inte alltid vi "vuxna" - men det kan göra hela skillnaden!
Du är fin Larz!
2010-03-31

  Yrre VIP
Å kära nån, nu trillar morgontårar. Mycket vint och väldigt nära, du är en fena med rim och ord!
2010-03-31

  Amorina
Jag älskar den här texten, Larz.
Tack för att du skrev den.
Den är helt underbar.

Jag känner att den handlar också om mig. Jag sprang också med ont i magen i skolan. Blev mobbad. Det är så många som springer runt med ont i magen i skolan. På andra ställen också i vårt samhälle. Vuxna människor också

Så fint om vi skulle kunna dricka choklad med vispgrädde tillsammans, vi alla.
2010-03-31

    ej medlem längre
fin Larz, och vilken härlig titel :-)
2010-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP