Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ponderosa

De stora pojkarna
hade en trädkoja
i en tall; där inga flickor
fick vara, illa förbjudet

smög vi i mossan
som ssmå spioner runt
trädkojan där barn kunde
vara glömska av världen

när pojkarna var i skolan
var det vår tur, Ha!

okända hemligheter därinne
skickade ut strålar
av spänning, som från
en annan värld

sagan var färdig att levas

frihet att i hemlighet
klättra upp för stegen
sitta därinne och läsa
serietidningarna som
handlade om cowboys

Bröderna Carthwright
Adam, Hoss och Little Joe
deras kloka pappa Ben

så rättskaffens folk

Åh vad vi älskade dem
little Joe, så gullig han var

vi lekte att de bodde
i den skogen
bakom grannens uthus
och att kojan var ranchen

Ponderosa





Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 271 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-05-13 18:36



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Ja, vilken bild! Både av bröderna, och i texten, av er lek. Väcker minnen av trädkojor och spänning. Så levande beskrivet.
2010-05-13

  stenen/ Yv Ericsson
Här fick man härliga minnen och skrattade! vilken härlig bild! och underbar text!
2010-05-13
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP