Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är val, som är fel...

Partierna gör sina val.
Deras taktik blir sig lik.
Trots att de omger sig med nya ideal.

För de har passande ord till hands!
För de har passande siffror till hands!
För de har passande folk till hands!

Efter det har folket sina kval...

Efter det ska folk göra sina val...

Sen när det är gjort då försvinner
nästan alltid det fort,
som utovats innan sista val...

Och efter det, då börjar verkligen folkets kval...

Och partierna: Vi hade ju inget annat val...

Men snart börjar de väl också att skylla på
"rutinerna" som myndigheter och instutioner
gör när något har gått fel...







Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 263 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-05-01 20:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt