Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I begynnelsen var vatten

Dränering inifrån och ut
leder ut överflödig
vätska ur blodomloppet
ur själens irrgångar
ner på golvet under min stol

bildar en sjö där av
outtalade önskningar om
styrkan att vara sann

tappar av hjärnan
ventilerar hjärtat

drar och sliter i mina vener
bildar till slut ett fulländat

KAOS

vilket var i begynnelsen
dit vänder vi nu åter
med eller utan vilja, ty
i begynnelsen var

Vatten

vattnet är mitt element

följer mina vandringsvägar
som en mild fors längs med
stigarna

en kvillrande bäck
sjö, hav, flod

allt strävar mot urtidskällan
som frisk springer upp
ur gröna mossan

till avslut





Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 224 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-05-01 22:22



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Vatten, ja, det livsviktigaste vi har; en sådan insiktsfull hyllning.
2010-05-01

  stenen/ Yv Ericsson
Oj! Vatten är det viktigaste. Jag älskar ordet Vatten. så vackert!
Som din underbara dikt.

(Walborg verkar ha svimmat över tangenterna..Fniss)
2010-05-01

  walborg
Fin hyllning till vattnet - livets källa.
2010-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP