Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rovdjursleenden


Med iskall förbindlighet
ler de rovdjursleenden
jag har sett dem äta
av de andras kroppar
slita köttet av benen
som hungriga vargar

leende, oförstående
för påpekanden om att
kannibalism är orätt

de talar om frihet och
äganderätt, som om vore
det ställt utom tvivel
att dessa rättigheter

är heliga som indiens kor
och till endast för
den överställda kasten
vars synder aldrig kan
lagföras




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 237 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-05-02 12:31



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Usch, kannibaler, som slukar människor leende, de finns, de finns.
2010-05-02

  walborg
Frihet och äganderätt tycks vara kontraindicerat.
2010-05-02

    ej medlem längre
Jag var inne på samma ämne i min förra dikt och jag spyr på dessa leenden som är falska så in i märgen. Egositet istället för solidaritet (utnött ord tyvärr), det är det härskande ordet idag!
Jag gillar hur du får fram känslan utan att nämna ett enda exempel! Snyggt!
2010-05-02

  Anna*
Det finns många rovdjur som livnär sig på de arma ... tragiskt ... dessutom har de ingen självinsikt ... de tycker sig göra det som krävs ... för egen vinning
2010-05-02
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP