Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lockelser

Det prasslar så förföriskt
när handen äntrar skålen
nog är det gott med chips
och passar väl till bålen

Små söta godisbitar
till magen slinker ner
när man är lite sugen
man gärna vill ha mer

Öl eller vin i glasen
det smakar riktigt gott
den som blir vinglig
har nog för mycket fått

Ett kryss på kupongen
en lott från spelbutiken
utan guld och miljoner
blir spelaren besviken

En kaffetår i skymningen
med smörgåsar på fat
fyllda med kalorier
gör dem att man blir lat

Tag vara på det enkla
gå ut till soluppgången
undvik svaga lockelser
och njut av fågelsången




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 227 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-05-04 12:08



Bookmark and Share


  anits VIP
Vackra rader, tyvärr finns många lockelser,
som många gånger är svåra att undvika
2010-05-04

  lodjuret/seglare VIP
visst är det roligt med rim och vers, men här haltar musiken till orden eller om det kanske känns som tvärsom, vikterna på vågen är här i något mer än blott diskret obalans
2010-05-04

    Bodil Sandberg
Ja det finns många lockelser och pockelser
minsann och en gör så gott en kan
att undvika slika..-
så bra du diktar ULJO!!
2010-05-04
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO