Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Predikanten

Han står i predikstolen
och mässar om förbud
Om vad som kan hända
när vi föraktar Gud

Han talar om det under
vi alla snart ska se
När Kristus återvänder
till jorden för att be

Han håller sin grupp
i tukt och förmaning
Till dem som inte tror
han utfärdar en varning

Från bibeln han dikterar
hur vi ska leva riktigt
Om vi sedan mår bra
är inte lika viktigt

Han ber till vår herre
när det har blivit fel
En vädjan om förlåt
men mest för egen del

Han tolkar Guds ord
på sitt egna sätt
Ibland kan man undra
vilket som är rätt

Han står i predikstolen
och mässar ut sitt tal
Som tur är har vi alla
ett fritt och eget val

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 345 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-05-17 08:49



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Tankeväckande dikt om att ha missat sitt kall.
2024-05-19

  Magdalena Eriksson VIP
trist präst... men känner igen.själva meningen med gudstjänst är ju att församlingen ska få vägledning inspiration och annat men ändå vara fria i anden inför det som är större. det är inte lätt att va präst om en är stel i hjärnan.
2024-05-17

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande om en prästs sätt att vara.
Funderar på vad församlingen tänker och känner.


2024-05-17

  Maria Sundelin VIP
Känns som en väldigt gammalmodig präst

2024-05-17
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO