Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gåvan från ovan!

Jag satt hemma hos en god vän en eftermiddag...
Då hörde vi snabba steg, som kom emot huset
och vännen sa:- Det är min man som kommer han
skulle bara gå till kiosken och köpa tidningen...
Men jag hör på stegen att han är jätteglad, jag hör
ju hur han liksom hoppande går då har han något
kul på gång...

Så öppnas dörren och mannen kommer in och ställer
sig framför frun, stoppar ner sina händer i byxfickorna
i jackfickorna ja i alla fickor han har och tar upp:
Hundralappar, femtilappar och tjugor och låter
dem singla ner över henne och sen faller
de i golvet...

Hon tittar, som jag häpet på honom och hon skriker till:
-Har du rånat gottiskiosken? Du är ju inte klok! Har du
blivit helt galen... Vad skall vi göra nu...

Men han skrattar och slänger ännu mer sedlar över henne
och säger: -När du såg filmen "Pojken med guldbyxorna"
sa du till mig, att aldrig lär väl några pengar regna över
dig? Så nu har du fått ditt pengabad, är du inte glad?
Jag tog ut skatteutbetalningen "in chash"...




Fri vers (Fri form) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 280 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-05-06 10:40



Bookmark and Share


    Jenny C
Vilken härlig historia! Kul att hennes första tanke är att han rånat kiosken :) och vilken påhittig karl! Stort leende på läpparna efter denna läsningen.
2010-05-10

  En strimma av guld
Vilken galet härlig historia du skriver. Gillar denna mycket för just känslan att inte skötsamt gå direkt till banken och sätta in utan istället låta det regna pengar. Gott!!!!
2010-05-06

  stenen/ Yv Ericsson
Hihi. sicken stollig och rolig man:)
Och inte blev de lyckligare för det..
De var säkert redan lyckliga:)
2010-05-06
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt