Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En skyddsfilm

En osynlig skyddsfilm
skyddar männen
från våra klara tankar

dess effekt är stor och bred
sopar bort de icke
önskvärda tankarna
utan urskillning, också
deras egna

så lägrar sig lugnet över
den lilla staden

den blå skymningen
det gröna lugna vattnet

står jag med ryggen mot

familjerna

som lever här
i trångmål

floden rinnner svart in
genom fönstret
över brädgolvet
letar sig ut genom
ett kvisthål

en hårsmån från
att dränka

en öppning rakt ner

mot havets yta

och golvet gungar




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 164 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-05-06 18:43



Bookmark and Share


  stenen/ Yv Ericsson
Jag tolkar det som att dina tankar på familjerna får golvet att gunga.
De som lever i trångmål. kanske har jag fel? tycker om din text och dina funderingar.
2010-05-06

  Catharina Edin VIP
Mycket fint beskrivet! Det obeskrivliga, som går som ett mörker under våra fötter. Så får du mig att uppfatta det.
2010-05-06
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP