Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När du vågade lägga ifrån dig din rustning

Avskalade

är orden nu
utan hölje
utan skydd mot evighetens
öppna sanningar

när du vågade
lägga ifrån dig din
rustning
och jag bar den åt dig
när du frös, och jag

när vi var vi
var ljum vind i håret

min vaksamhet kläddes av
utan en rörelse

gråten var en flod
av tacksamhet

gick vi upp för krönet
utan att vakterna i tornet
hindrade oss

vi såg dem le mot oss
en enda gång, nickade

på andra sidan kullen
uppenbarade den sig

så hänförande att vi
för en sekund tappade andan

Helheten




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 250 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-05-09 21:44



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Oj, vilket vackert slut, jag tappar andan!
2010-05-09
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP