Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad av? Ja just det av: Öppna landskap!


Jag mår...

Jag trivs bäst i öppna famnar
nära vänner vill jag bo
alla månader om året
så tanken den kan gro..
Jag trivs bäst i öppna kamrar
där skrivarna får fart
där böckerna är guld i byn
och läses, underbart!
Där hänger jag min skrivarrock
och styrker mig med glädjeskål
och dricker det med välbehag
till pennas rasp och mål
Jag trivs bäst i öppna famnar
nära vänner vill jag bo

Jag mår bäst när jag får skriva
till både kropp, som själ
orden sjunger i min närhet
och dansar vägen väl
Jag trivs bäst när dagen räcker
och orden fylls av ljus
och orden ej tar avstånd
men ger det bästa utan krus
och ständigt är mig nära
att en tyst och stilla natt
när jag sitter under stjärnorna
kan höra ordens skratt
Jag mår bäst när jag får skriva
till både kropp, som själ






Fri vers (Fri form) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 330 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-05-14 16:45



Bookmark and Share


  Päronsplitt
Härlig text med fint flyt i...en text att bli glad, inspirerad och att ta åt sig av. Visst är livet härligt!
2010-08-07

  Taggsvamp
Skratt, underbart livsbejakande! med en stor portion humor. I like!
2010-05-22

  Blåbäret
ahhh..vilket välmående...hela texten igenom
jag tror att raderna har fångat dig på pricken dessutom :)
2010-05-14

    ej medlem längre
Jag tycker om hela den här texten!

Men speciellt:

"Jag mår bäst när jag får skriva
till både kropp, som själ
orden sjunger i min närhet
och dansar vägen väl"

"att en tyst och stilla natt
när jag sitter under stjärnorna
kan höra ordens skratt"


Bokmärker!


Hälsn. Ann
2010-05-14
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt