Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Art Nouveau

~¤~

Det förmultnande moderna benet går ej molto bene
ein poco nachtmusik spelar Pan på sin piccoloflöjt
till sjöjungfruns efterlängtade nya fröjd

höga dricksglas av sherry
tarvas till Shelley

karaffer av portvin
till LordByron Mylady bär in

tills sinnet når en ny art nouveau

eldsvåda
hälsovåda
varva varannan god och dålig nyhet
som badskumsbollar som blivit för gamla och hårda
för att lösas upp
om det inte är på rätt sätt

pisch-posch sentensen
pors som smakar som badvattnet

havet utanför Egyptens oaser mitt i all sand
sträcker sig ända in
och istället för vatten/land
existerar extremerna hav/sand
som varmt och kallt
som
alfabetiserade molnformationer
som berättar om allt

deckaren som fiska på måfå
bland skurkar och mofos

i en makrofilms närkamp

i ett rum av utsökt art nouveau

LPWJ 13/05/10




Fri vers (Modernistisk dikt) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 706 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2010-05-15 19:16



Bookmark and Share


  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Verkligen härlig läsning, blir glad av den fina väven av orden så även utav rytm och roliga rimerier. Ljuvligt turkosblått innehåll
2011-02-25

  Bibbi VIP
Tack för en mycket god underhållning!
2010-05-18

  thyra
Fina alliterationer och skön associationspoesi!
2010-05-15
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP