Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett kliv in i kartan

Godafton transcendens!

nu tar jag ett kliv in i kartan
för att leta efter världen
i teorin, helt enligt vetenskapen

där det teoretiska
havet är bara blått
som plåten på en
blå bil med sommar i

och bergen är platta
så platta som den
nubiska öknen
där seglar skepp med
en puckel på ryggen

den som reser får se
hur världen förändras
eller kanske är den
precis densamma

stilla oceaner ryter
som hungriga lejon
öknanrna reser rygg
och brinner som eld

krutröken ligger tät
den skringras inte ens
när barnen skall sova

kartans gröna är
vida slätter utan några
låglandskor som betar

mänskliga plågor
lämnas utan insyn
i två dimensioner

och vi, vi sover så djupt

när vällingklockan ringer
så vi hör inte basunen







Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 178 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-05-19 22:19



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
In i kartan. Vilken dröm, eller är det en mardröm? Det endimensionella har en lockelse. Bra författat Ingela.
2010-05-20

  stenen/ Yv Ericsson
Ah, snyggt rättspoeten! läste den fantasiska recensionen!
Grattis! och till att vara först med något måste kännas speciellt bra!
2010-05-20
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP