" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bidrag till "Trasdockan 2"




Om Artikel 3


Artikeln säger att “vid alla åtgärder som rör barn, vare sig de vidtas av offentliga eller privata sociala välfärdsinstitutioner, domstolar, administrativa myndigheter eller lagstiftande organ, skall barnets bästa komma i främsta rummet”.

Och det är väl bra.

Men hur förverkliga de vackra orden också i fattiga länder, i krigförande länder, i totalitära stater och i en världsbild där  ekonomiska orättvisor alltjämt tillåts öka avstånden mellan de som har och de som saknar?

Vi behöver vackra ord, visst!

Men ännu mer behöver vi vackra handlingar av generösa människor som öppnar sina börsar och hjärtan för att göra verklighet av Barnens Värld.




Prosa (100-ordare) av © anakreon VIP
Läst 280 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-05-20 11:38

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Anna*
Så sant! Tack för de orden!
2010-05-29
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP