Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Musiken, som dörröppnare!

Det finns inget, som förenar människor så,
som när man lyssnar tillsammans till musik,
där talas det aldrig om vilken grupp man kan
tänkas tillhöra, där duger man, som man är
från början till slut och det hela tiden!

Ingen bryr sig om hur man är klädd eller ser ut,
om man inte har något coooolt på sig för då kan
man få en dunk i ryggen: -Tjejen schyssssst!

Där står vi, sitter vi, ligger vi oftast tätt intill
varandra. Ja, en bukett människor av alla sorter
av alla former och, som är där bara för ett: Musiken!

Där kan man få vänner för livet!

Och man är glad hela tiden. Där faller alla status bort,
där är det musiken det ämnet, som gäller inget annat.
Vad man gillar bäst och senaste nytt inom musiken och
sen när musiken drar igång, då blir allt ett jublande
gungande hav, ett nav, som ger musikanterna go
och vi i publiken känner oss hemma, som aldrig förr.
Och jag tänker ofta att runt musik samlas människor
av olika slag så lätt, som ingenting och allt går så
otroligt bra och jag har sett där gatumusikanter
spelar där samlas folk av olika nationaliteter och
lyssnar och tycker till... Och inte bara om musik!

Är då musiken redskapet för oss människor att få
tillfälle att sjunga ut och även komma varandra
närmare på ett enkelt men ett så lovande och
för så många tydligen ett lockande sätt...













Övriga genrer (Essä/Recension) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 268 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-05-23 09:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt