Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag hann knappt vakna i morse förrän texten åt sig in i huvudet och ropade på att bli skriven och medan jag skrev på den kom redan nästa text och ropade på att bli skriven även den, som ett par ivriga hundar vilka vill ut, ut...


Övertygelse






Konsten att skapa är konsten att ge sig hän åt en kraft vilken ’belönar’ vinnare över svårigheter och belöningen är eufori. Att skriva (skapa) är att sätta ord på känslor. Tanken formas av behovet av att kunna uttrycka sig.

Ofta nog en sorts övertygelse om något, som trycker på inom en och vill ut. Övertygelsen om att ha skådat ett eller annat ljus. Behovet av att uttrycka sig är en hart när oemotståndlig kraft.

- Se vad jag har skapat, mamma, pappa. Se vad jag kan.
- Så länge du har roligt. (Känner av euforin, som är din belöning, så kommer det du skapar att bära med sig spår av glädjen).




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 382 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-05-31 08:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP