Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Provar ett poesilikt sätt att skriva prosa på, för att förvilla och göra läsaren nykter inför läsningen, sättande sig upp i sadeln, iakttandes tystnad under själva ritten. Det är allt tur du har hjälmen på huvudet, piska dig sedan till lydnad.


Övertygelse II






Det är en utmaning
att bära sig korkat åt.

Är en utmaning
för intellektet att bekämpa?

Jaget behöver något
att kämpa för eller emot.

Finns det inte naturligt
finns där åtminstone ett behov
av att skapa det.

Uppgiften, problemet, kriget.

Där kommer missbruket
ofta nog in i bilden.

Behovet av att förlora sig själv
i något kräver även en kamp
för att hitta en väg tillbaka.

Problemet är att varje missbruk
är ett gift vars röst gång på gång
söker locka en (dig)
att följa minsta motståndets lag.

Var och en som någon gång
smakat på detta gift
passerat den gräns
vilket fått giftet att få fäste
nå ens själ och hjärta
har blivit en ist.

Man kan bli nykter
men bara en nykter ist.

Även det nyktra tillståndet
är ett slags gift, ett motgift.

Med samma sorts lockande egenskaper
som ist’ets giftighet.

Istället för att vara fånge
i en negativ spiral nedåt
ger du dig hän åt
en positiv spiral uppåt.

Vilket gift eller kraft
du än ger dig hän åt
kommer giftet att fylla
din själ och ditt hjärta.

Att med sina röster
vilka skall locka dig och dra dig
mellan dessa två poler.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 171 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-05-31 17:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP