Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vidskepelse

 

 

Han var född den sjunde i sjunde

nittonhundrasjuttiosju,

som sjunde barn i en kull på sju.

 

På sin tjugosjunde födelsedag

satsade han på Åby Travbana

sju kronor på häst nummer sju

i det sjunde loppet.

 

Starten gick sju minuter över sju

och i tidningen dagen därpå uppgavs det

att publiken uppgått till

sjutusensjuhundrasjuttiosju människor,


Hästen blev - naturligtvis - sjua.




Prosa av © anakreon VIP
Läst 215 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-06-26 21:48

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Du är en sjuhejare på att dikta!!!
2010-06-27

  Plusochminus
:)) Om han ändå hade varit född den första..
2010-06-26

  lycksele
Haha!
Sjusärdeles knorr
du fick till här, anakreon
2010-06-26
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP