Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Närminnet är fjärran för hans blick


Närminnet
är fjärran för hans blick

ligger spegelblankt blå

Simmar bland vänner
och sånt som gör ont
svämmar över ibland

Hans rumsgranne vill ut
och mannen på andra sidan bordet
undrar var kycklingen flög någonstans
den som låg på tallriken
som han åt helt nyss

Sedan säger han med de spegelblankt blå
att sköterskan
ser ut som hans sagolika fru
hon som dog för länge sedan
Han ler och säger att han fått besök av änglar

Han ser ut genom fönstret
och har redan glömt
vem som står bakom axeln

Hans blick ligger spegelblankt blå
då han vänder sig om
och frågar vem sköterskan är

Han muttrar att hon är ful som stryk.




Fri vers av Tina-sol
Läst 176 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-07-11 19:25



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Spännande gestaltning av när närvaron befinner sig i fjärran, eller flera olika fjärran - hade han hållt sig till ett minne så skulle slutraden inte blivit lika tragikomisk.
2010-07-13
  > Nästa text
< Föregående

Tina-sol
Tina-sol