Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gördisdotter

munspelet glittrar i solens ohejdade strålar från en molnlös himmel

så vacker musik blandar luften till skön atmosfär

och bryter bistra ansikten till glada miner och tystnad till munter sång

gördis dotter i det timmrade huset bakom spelmannens rygg fyller 18 år

denna skönvarma sommar

hennes ansikte skinner glatt ut genom det tillyxade fönstret och rör sig i takt

till musiken


fram och tillbaka rör sig hennes huvud på

korslagda armar som vilar på det som kunde vara ett fönsterbläck



ett strå

med 15 smultron finns i hennes mun och svajar upp och ner i guppande rus

spelmannen fuktar sina läppar med saften av blåa bär från sitt lerkärls krus

tar ytterligare en stor klunk torkar sin mun och skrattar högt och nynnar snart

takten till en välkänd melodi


djuren i fållan bredvid reser sina huvuden från gräset

och tittar nyfiket med stora ögon och utfällda öron som letar sig till det

förunderliga munspelets sjungande toner

allt liv vibrerar i en dallrande hägring av regnprismors färger från oväntat dugg över byn

mården i trädet synes njuta av den milda brisen och dom ljuva toner som får

allt för ett ögonblick att stanna till

i Gördisdotters ansikte leker glädjen med spelmannens muntra drag







Fri vers av Vildkärlek
Läst 480 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-07-12 21:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Vildkärlek
Vildkärlek