Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gula lyktor och fårade ansikten

Dom rullar in om natten
med sina gula lyktor
och fårade ansikten

stelnade i djupa veck
runt sin ålderpannnor

inte är dom rädda
nej inte nu länge

men jag såg dom ibland
i deras ungdom då
håret var guld och rädslan
ännu inte hade somnat
in i likgiltig klasyn

nu sover ögonens glitter
stilla som en öde skogstjärn

och snabbt snabbt måste
du fånga dem med blicken

om du ska hinna innan
lyktorna släcks

för evignatten




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 235 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-08-04 02:41



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Spännande - vilka är de?!
2010-08-04
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP