Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ur trädet singlar vita silkesdukar

Overkligheten har smugit
in i mig med vita dimsjok
särlingsrök strömmar
ur mina näsborrar

därinne är dunkelhet
rester av tänkta tankar
otänkta trassliga trådar

utanför är stiltje

trädet sträcker grenar
rösten bryts, orden upphör

ur trädet singlar vita
silkesdukar till mig med
små änglameddelanden

- Vi hjälpte dig den gången
minns du?
vi ser det du inte kan se

vissa dagar är din klarsyn
starkare än sanningen

vissa dagar är makten all
den som ser behärskar

jag svarar - inte nu!
overkligheten tar form
och övertar mina tankar
sköljer över mig som
en våg av hålrum


allting har stannat
och inuti råder stiltje









Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 260 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-08-06 18:34



Bookmark and Share


  Nanna X
mycket fin bild. det finns en förbindelse, som trädet står för, du vet själv när tiden är mogen att använda den.
2010-08-07

  stenen/ Yv Ericsson
oerhört snyggt poetat. det du beskriver är så igenkänligt.
2010-08-06

  Mr Lindemann VIP
med säker pennföring så ger du här ord ifrån dig som ger meningar av ett bra kaliber så

Väl bearbetat och jag faller för den andra strofen då
2010-08-06

  Gawain
Särskilt gillar jag hur inledningen växer och sluter sig som en cirkel på sista raden. Suggestivt på nåt vis, drömskt.
2010-08-06

  walborg
En märklig upplevelse som beskrivs här så fint.
2010-08-06
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP