Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Över gränsen denna gången

Vi tog oss över gränsen
denna gången

jagade med strålkastare
och de där hundarna
med sina morranden

sent på året, tidigt mörker
att gå tillbaka hade varit slutet
på en drömcykel vi närt länge

omöjligt och otänkbart
hellre då en kula i pannan

tankarna går sina egna vägar nu
efteråt, när vi beställer kaffe,
ägg och bacon i den
flottiga serveringen
här på andra sidan

till priser satta för de som är
okunniga om valutans värde

betala eller gå hungrig

ditt val

ödemarken omkring varslar
illla om svälttider, så vi
betalar och tänker att det
trots allt vi riskerat

kan bli vår sista måltid

på avstånd hörs lastbilar




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 175 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-08-11 19:30



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Spännande komposition!
2010-08-11

  Måna N. Berger
Edward Hopper, nu kom namnet!
2010-08-11

  Måna N. Berger
Med djup inlevelse skildrat. Drivkrafterna bakom den "illegala invandringen" är hunger, drömmar, människans starkaste vilja att ta risker för att överleva. Jag placerar texten i USA, inte minst pga målningen, och tänker på Mexico. Men det kan vara många andra ställen. Det kan vara här!
2010-08-11

  Suzy med punkterna
tror att jag skulle känna igen dina texter balnd många andra för du har ett speciellt sätta att måla orden på. Mycket snyggt även detta
2010-08-11

  Nanna X
gränsstationer är fascinerande ställen, halvt existerande företeelser...
2010-08-11
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP