Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att mammor inte kommer ihåg...

När vår dotter hade börjat att lära sig läsa och
vi var ute och åkte bil och passerade en Essomack
där E:et i Esso var skrivet i en snirklig rund stil
så läste hon det alltid som: Tresso!
Och hon sa, att de aldrig kan lära
sig att skriva en 3:a rätt. Hela
tiden skriver de den åt fel håll, va´...

Jag förklarade, förklarade igen, men hon
gav sig inte och jag tänkte att hon inte förstår...

När mina båda föräldrar var döda och vi gick genom
deras ägodelar föll min blick på en svart skylt, som hade
suttit på vår brevlåda, som satt på dörren till lägenheten
som vi bodde i när jag var liten. På den kunde man läsa:
John E. Åberg. E:et var där även skrivet med ett snirkligt E!

När jag såg den kom jag solklart ihåg vad jag sagt till mina
föräldrar när jag lärt mig läsa: John 3:e våningen Åberg.
Det är bara vi, ja vi är de enda, som har med våningsnumret
i vår namnskylt.

Mina föräldrar sa att det står inte 3 utan E och E:et betyder
Evald... Evald, svarade jag, stavas väl inte med en 3:a
jag ser väl att ni har skrivit siffran åt fel håll eller hur...

Det sägs ju sådan mor sådan dotter...




Övriga genrer (Essä/Recension) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 853 gånger och applåderad av 19 personer
Utvald text
Publicerad 2010-08-12 01:35



Bookmark and Share


  lilly gideonsdotter
Så man lär så länge man lever, alla lär något av någon!
Lilly Gideonsdotter
2010-09-15

  En strimma av guld
Så gott och grattis till utvald text.
2010-08-13

    leelee
Gott så. :-)
2010-08-13

  Monika A Mirsch VIP
jamen ... sanningen: Det sägs ju sådan mor sådan dotter"... ack så sant så sant ... men ett begriper jag ej, vart glömdes den andra, fadren alltså - super tecx!!!!!
2010-08-12

  Ezmeralda VIP
Ja så kan det gå för oss mammor.
Att vi sedan kommer ihåg är bra det.
Tack och kram.
2010-08-12

  Eaglemountains VIP
Underbar berättelse - och grattis till guldstjärnan i utvalda texter -APPLÅD!!
2010-08-12

  Annica Ström Kvarnström
Haha vilken skön reflektion!
2010-08-12

  Suzy med punkterna
Underbart text och minnen kommer farandes med barndomena alla bokstäver
2010-08-12

  thyra
Minns skylten så väl :)

Ju äldre vi blir, desto mer minns man från barndomen och ungdomsåren. Härligt skrivit Ewa!
2010-08-12
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt