Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Över broar av sten

Hon hade bestämt sig
för att lämna sitt ensliga
hus i mitten av öknen

att göra en pilgrimsvandring
till det som var levande

över broar av sten

följde hon ringlande stigar
mot vatten och skogar

såg människor

deras byar och hem

flockarna hon lämnat
för så många år sedan nu

skört och svindlande






Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 245 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-08-13 12:27



Bookmark and Share


    ej medlem längre
I Söderhamn firas något som kallas för "Återvändadagen" en gång om året. Många av dem som lämnat bygden kommer och besöker den på nytt under diverse festligheter.
Din dikt fick mig att tänka på det:)
Och precis som Daniel tycker jag mycket om slutet.
2010-08-13

  Catharina Edin VIP
Riktigt livsbejakande!
2010-08-13

  Daniel_78 VIP
avslutet tycker jag om, att få förankra det svindlande i texten
2010-08-13
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP