Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blå längder över himlavalvet

Nuförtiden är inget längre
ingenting finns eller har funnits
inget annat än sommarsolens
avstånd till det blå havet
och himlen som också är blå

alldeles knallblå ligger den i bakhåll
blå är alla de längder av gardintyg
som böljar över himlavalvet

det blå gardintyget är sanningen
om himlavalvet, den verkliga

sanningen

allt annat har stannat, vardagen
ligger stilla som döden
fukten lägger sig som en

våt wettexduk över våra pannor

tag denna wettexduk
vrid ur den hårt och önska
tre gånger att livet skall
vara roligare i fortsättningen

att människorna skall tycka om
varandra och rentav älska
sin nästa, se sina medmänniskor
i ögonen och säga -

"Lyckan vare med dej, vän"


ty tungt har livet varit att leva
nu vill jag ta av mig tyngderna
som länge tryckt mina skuldror
som tyngt mina sorgliga sinnen
och leva i frihet från skuld

innan också tiden tar slut




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 237 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-08-15 00:13



Bookmark and Share


  Nanna X
fick just en försäljningsidé:

"tag denna wettexduk
vrid ur den hårt och önska
tre gånger att livet skall
vara roligare i fortsättningen"

borde man ju trycka upp som text på designade wetterdukar och sälja i prylbodar. det är ju din text Ingela så jag skänker dig här idén. en härlig besvärjelse!
2010-08-15

  Suzy med punkterna
Ja jag tycker om detta....mycket
2010-08-15

  Asleep
vilken tungsinthet.
väldigt vackert med kopplingarna till det blå
2010-08-15

  stenen/ Yv Ericsson
herregud så dystert.. precis vad jag behöver. sorgen och dysterheten trivs hos mig.
2010-08-15
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP