Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Oväder

När sommarsolen lyser
från himmelen den blå
och värme möter kyla
allting kan hända då

Det blixtrar och dundrar
bland molnen ovan där
det känns som att någon
gör allt till stort besvär

Det faller stora droppar
som vore det en kran
marken fylls av vatten
likt den största ocean

Det dånar mellan husen
som tusen hammarslag
man tror att den är här
den stora domens dag

En källare blir fylld
till bredden med vatten
skadorna blir stora
förstörd är blomrabatten

Blixten den slår ner
vid björken på ängen
då känns det farligt
att ligga kvar i sängen

När ovädrets makter
vill spela lek med boll
då blir det besvärligt
att finna full kontroll




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 284 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-08-16 13:07



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
ja allt kan hända när åskan går
håret står på ända och hjärtat slår
man darrar i knäna och blir alldeless vit
när blixtarna blixtar hitom och dit
men samtidigt är det ett mäktigt skådespel
tycker allafall en del*


APPLÅDÅSKOR SKICKLIGA POET!!
2010-08-18

  anits VIP
Mycket bra skrivet när ovädret
kommer, då vill man inte ligga
kvar i sängen, om det kommer
om natten
2010-08-16
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO